Ova suša bar slancu odgovara. To je ovaj. Na fotografiji: skroz lijevo u kanti je ubrani (sve skupa s stabljikom i korijenom), u sredini je prikazan proces skidanja suhe opne tzv. ‘muljenje’, zrno je toliko tvrdo da neki to rade autom po uzoru na napad kopitarima nekad; i skroz desno – fino odvajanje zrna od sitnih ostataka ‘muljenja’ – tzv. ‘vijanje’ na vjetru, tj. na slici je sito koje čeka da ode na mjesto gdje puše.
Zašto ovaj korijander sa slike nije dobio malo medijskog prostora?
Sramežljiv je pa smo ga pustili na miru. (Možda ga nagovorimo.)
hvala !
I još nešto , pita moja žena da li slanac stvarno zamrzavate …? P:-)ozdrav
Da, najstvarnije, odmah nakon čišćenja, 2-3 dana u frižideru, inače nam neka vrsta muhe pusti jajašca, a ličinke rupe u slanutku, a zima uništi i sve ostalo.
Tu kod nas je još zeleni ! :-))))